Malzemeler
- 1.5 su bardağı nohut
- 2 su bardağı ince bulgur
- 500 gram çiğ köftelik kıyma
- 250 gram az yağlı kıyma
- 200 gram kuzu eti
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet limon
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
Nohutu bir gün önceden suda bekletiniz.
Et, domates salçası ve küp doğranmış 1 soğanı nohutla birlikte tencereye alınız
Üzerini örtecek kadar su ilave edip tuz ile tatlandırarak pişiriniz
Diğer bir kapta kıymayı kavurunuz. Küp doğradığınız iki soğanı ilave edip kavurmaya devam ediniz
Tuz, karabiber ve cevizi de ekleyip soğumaya bırakınız
Çiğ köftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle yoğurup yarısından misket büyüklüğünde köfteler hazırlayınız
Çiğ köftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle yoğurup yarısından misket büyüklüğünde köfteler hazırlayınız
Diğer yarısından ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp içlerini oyarak cevizli harçtan ilave edip kapatınız. Köfteleri süzgece alınız
İçinde kaynar su bulunan tencereye süzgeci yerleştirin. Bir süre haşladıktan sonra daha önceden hazırladığınız salçalı et suyuna ilave ediniz
İki limonun suyunu ekleyip taşma seviyesine kadar biraz daha pişiriniz
Tereyağını eritip naneyi ekleyip iki dakika pişirin.
Tereyağını eritip naneyi ekleyip iki dakika pişirin.
Tereyağlı naneyi çorba üzerinde gezdirin ve sıcak servis yapınız
Çorbamız hazır afiyet olsun . . .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder