Malzemeler
1 soğan
300 gram kıyma
Salça
3 orta boy patates
Sarımsak
Tuz, pul biber, kimyon
Hazırlanışı
Kıymayı yağda kavurunuz
Soğanları ince ince doğrayıp kıymanın içine ekleyiniz.
2 Yemek kaşığı salça ekleyiniz
Bunları içerisine az sıcak su dökerek güzelce kavurunuz
Patatesleri küp küp kesip kavurduğunuz salçalı karışımın içerisine dökünüz
Yemeğin üzerini hafif geçecek kadar sıcak su dökünüz
Tuz ve baharatları kendi ölçeğinize göre ekiniz
Yemeği kısık ateşte 25-30 dakika pişmeye bırakınız.
Pişmesine yakın sarımsakları da doğrayıp içine atınız
Yemeğimiz servise hazır afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder