Malzemeler
- 8-9 adet kültür mantarı
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 su bardağı süt
- 1 litre sıcak su
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
- Tereyağı
- Kırmızı biber
Hazırlanışı
Mantarları iyice temizleyiniz
Temizlediğiniz mantarları ince ince kesiniz.
Soğanı ince ince doğradıktan sonra yağda çeviriniz.
Soğanların içerisine mantarları da attıktan sonra suyu çıkana kadar kavurunuz.
Daha sonra unu ilave ederek karıştırınız .
Karabiberi de ekledikten sonra sıcak suyu kaynatıp sonra oda sıcaklığındaki sütü üzerine dökelim. Kaynayana kadar karıştırınız.
Kaynamaya başladıktan sonra 10 dk pişiriniz ve altını kapatınız.
Tuzunu serpiniz .
Tereyağı bir kap içerisinde eritiniz içerisine kırmızı biberi de atarak çeviriniz.
Kırmızı biberle hazırladığınız bu karışımı çorbanın üzerinde gezdiriniz
Mantar çorbası hazırdır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder