Yayla Çorbası (Yogurt Soup)
- 1 adet yumurta
- 2 kase yoğurt
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 3 su bardağı su
- Tuz
- Pirinci temizce bir kap içerisinde yıkayınız..
- Yoğurdu,yumurtayı ve yıkadığımız pirinçleri bir tencereye koyunuz.
- Unu ayrı bir tavada kokusu yayılana kadar kavurunuz ve unu da tencereye ekleyiniz.
- Tencereye koyduğumuz malzemeleri iyice çırpın
- İsteğinize göre tuzunu ekleyiniz.
- 3 su bardağı su ekleyiniz
- Tencereyi ocağa koyup altını yakınız
- Kaynamaya başlayana kadar karıştırınız
- Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp altını söndürünüz
- Bir tavaya yağı ve naneyi ekleyip, ısıtıp çorbamızın üzerine dökünüz.
Ve çorba hazır afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder