Sayfalar

6 Ekim 2013 Pazar

Balık Çorbası ( Fish Soup )





Malzemeler


    1 adet  iri kırlangıç balığı
    6 su bardağı su
    2 soğan
    1 patates
    1 havuç
    1 kereviz
    1 demet maydanoz
    2 çorba kaşığı un
    3 yumurta sarısı
    1 limon suyu
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    Karabiber
    Tuz

Hazırlanışı

Balığı iyice temizleyip yıkayınız  ve tencereye atınız.
6 bardak su, tuz ve soyulmuş bir bütün soğanı ilave edip orta ateşte 20-25 dakika dakika üstü açık olarak haşlayınız.
Balığı kevgirle bir tabağa alın. Kılçıklarını ayıklayıp etlerini tel tel ayırınız.
Maydanozu kıyın. Balığı haşladığınız suyu süzüp bir tencereye koyunuz
Patates, havuç, kereviz ve kalan bir soğanı soyup küp küp doğrayın ve balık suyuna ekleyiniz. 
Sebzeler yumuşayınca unu biraz su ile sulandırıp tencereye ekleyin ve karıştırarak pişiriniz. 
Gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz. 
Tel tel ayrılmış balık etlerini ve kıyılmış maydanozu ekleyip hafif koyulaşıncaya kadar pişiriniz. 
Çorba suyundan 1 bardak kadar alıp yumurta sarılarını ekleyin ve iyice çırpınız. 
Karışımı çorbaya azar azar ilave ederek karıştırınız. 
Zeytinyağı, limon suyu ve karabiberi karıştırıp çorbanın üzerine gezdirerek dökün ve sıcak olarak servis yapınız.

Çorbamız içmeye hazır afiyet olsun ...