Sayfalar

18 Ekim 2013 Cuma

Yeşil Fasulye Yemeği ( Green Beans Dish )




Malzemeler

  • Yarım kilogram fasulye
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates(1 yemek kaşığı salça)
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz


Hazırlanışı 

Fasulyeleri kenarlarındaki kılçıkları çıkararak ayıklayınız.
Kılçıkları ayıklanmış fasulyeleri ortadan ikiye kırınız ve bol suda yıkayarak temiz suyun içinde bırakınız
Orta boy tencereye zetinyağı  koyunuz.
Soğan ve domatesleri rendeleyip tencereye koyunuz. 
Suyun içindeki  taze fasulyeleri  tencereye ekleyiniz, 
Tuz  şeker  ve sıcak su ilavesiyle ocağa koyunuz
15-20 dakika kısık ateşte su ilave etmeden tahta kaşıkla karıştırılarak fasulyelerle domates soğanın iyice hallolması ve suyunu çekmesi bekleyiniz

Artık yemeğimiz servise hazır afiyet olsun ...