Sayfalar

5 Ekim 2013 Cumartesi

Şehriyeli Tavuk Çorbası (Chicken Noodle Soup)



Malzemeler

* 300 gram tavuk budu
* 1 su bardağı arpa şehriye
* 1 adet havuç
* 1 tutam maydanoz
* 1 adet limon
* Tuz
* Su


Hazırlanışı

Tavuk butlarını güzelce temizleyiniz.
Temizlediğiniz butları tencere yada düdüklüde haşlayınız.
Haşlanan butların etlerini didikleyiniz.
Haşlanmış tavuğun suyunu dökmeyiniz çorbayı pişirmek için ayırınız.
Bir tencereye çok fazla olmayacak kadar zeytinyağı dökünüz
Havucu rendeleyip bu yağda kavurunuz
Arpa şehriye ve tavuk suyunu ilave ederek pişmeye bırakınız
Sıcak su ilave edip pişmesine yakın incecik didiklenmiş tavuk etini çorbaya ilave ediniz.
Kendi ölçeğinize göre tuzunu atınız.
Bir tutam maydanozu incecik doğrayınız ve limonla harmalayınız
Servis ederken çorbanın üzerine maydanoz serpiniz

Çorbamız hazır afiyet olsun