Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden mercimek çorbası yapımı kolay ve pratiktir.
Malzemeler
- 1 fincan yada su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 çorba kaşığı un
- 1 adet orta büyüklükte havuç
- 1 adet et bulyon / tavuk bulyon tercihen kullanınız , kullanmayadabilirsiniz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 8 su bardağı su
- Yarım çorba kaşığı salça
- Tuz
Mercimek Çorbasının Yapımı
- Soğanları küp küp doğrayın.
- Havucu ve patatesi rendeleyin.
- Sıvı yağı tencereye dökün.
- Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Tencereye suyu ilave edin ve tuzunu koyun.
- Havucu ve mercimeği suyun içine ekleyin.
- Ağır ateşte, mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Mercimekler kıvama gelince ateşten alın. Eskiler bu işlemi tülbentle yapardı, blendır veya robot kullanarak püre haline getirin.
- Bir tavaya zeytinyağını koyun .3 dakika ateşte bekletin Üstüne unu ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyin. 30 saniye kadar daha kavurun.
- Unlu karışıma 1-2 yemek kaşığı çorba suyu ekleyin. Topaksız hale getirene kadar karıştırın.
- Ardından karışımı, yavaş yavaş, bir yandan da karıştırarak çorbaya ekleyin.
- Bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.
- Üzerine limon suyu sıkarak veya dilerseniz üstlerine birkaç maydonoz yaprağı koyarak servis yapın.
Çorbamız içmeye hazırdır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder