Sayfalar

5 Ekim 2013 Cumartesi

Mercimek Çorbası (Lentil Soup )


Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden mercimek çorbası yapımı kolay ve pratiktir.

Malzemeler

- 1 fincan yada su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 çorba kaşığı un
- 1 adet orta büyüklükte havuç
- 1 adet et bulyon / tavuk bulyon  tercihen kullanınız , kullanmayadabilirsiniz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 8 su bardağı su
- Yarım çorba kaşığı salça
- Tuz

Mercimek Çorbasının Yapımı


  1. Soğanları küp küp doğrayın.
  2. Havucu ve patatesi rendeleyin.
  3. Sıvı yağı tencereye dökün.
  4. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  5. Tencereye suyu ilave edin ve tuzunu koyun.
  6. Havucu ve mercimeği suyun içine ekleyin.
  7. Ağır ateşte, mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  8. Mercimekler kıvama gelince ateşten alın. Eskiler bu işlemi tülbentle yapardı, blendır veya robot kullanarak püre haline getirin. 
  9. Bir tavaya zeytinyağını koyun .3 dakika ateşte bekletin Üstüne unu ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyin. 30 saniye kadar daha kavurun.
  10. Unlu karışıma 1-2 yemek kaşığı çorba suyu ekleyin. Topaksız hale getirene kadar karıştırın.
  11. Ardından karışımı, yavaş yavaş, bir yandan da karıştırarak çorbaya ekleyin.
  12. Bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.
  13. Üzerine limon suyu sıkarak veya dilerseniz üstlerine birkaç maydonoz yaprağı koyarak servis yapın.


Çorbamız içmeye hazırdır afiyet olsun.