Sayfalar

5 Ekim 2013 Cumartesi

Yayla Çorbası (Yogurt Soup)








  • 1 adet yumurta
  • 2 kase yoğurt
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 3 su bardağı su
  • Tuz

  1. Pirinci temizce bir kap içerisinde yıkayınız.. 
  2. Yoğurdu,yumurtayı ve yıkadığımız pirinçleri bir tencereye  koyunuz. 
  3. Unu ayrı bir tavada kokusu yayılana kadar kavurunuz ve unu da tencereye ekleyiniz.
  4. Tencereye koyduğumuz malzemeleri iyice çırpın
  5. İsteğinize göre tuzunu ekleyiniz. 
  6. 3 su bardağı su ekleyiniz
  7. Tencereyi ocağa koyup  altını yakınız 
  8. Kaynamaya başlayana kadar karıştırınız 
  9. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp altını söndürünüz 
  10. Bir tavaya yağı ve naneyi ekleyip, ısıtıp çorbamızın üzerine dökünüz.
   Ve çorba hazır afiyetle yiyebilirsiniz.